Sök
Artikelnummer: 16.11

Råmjölksersättning för kalv, lamm, killing och föl, 360 gram

Colo-Ig ges som ersättning när det inte finns råmjölk (colostrum) tillgänglig från modern eller ges som komplement när råmjölken är av sämre mängd eller kvalitet. Colo-Ig försäkrar ett högt upptag av antikroppar och lägger grunden för friska och livskraftiga djur.

Råmjölksersättning för kalv, lamm, killing och föl, 360 gram

Råmjölksersättning Colo-Ig Colo-Ig ges som ersättning när det inte finns råmjölk (colostrum) tillgänglig från modern eller ges som komplement när råmjölken är av sämre mängd eller kvalitet. Colo-Ig försäkrar ett högt upptag av antikroppar och lägger grunden för friska och livskraftiga djur. Colo-Ig innehåller även probiotika i form av levande jäst. Levande jäst etablerar goda mikroorganismer i tarmen och motverkar att sjukdomsframkallande bakterier får fäste.Kalvar/lamm/föl föds utan utvecklat immunförsvar därför är råmjölk av god kvalitet livsviktigt. Colo-Ig är 100 % naturlig och består av torkad råmjölk från kor. Råmjölken i Colo-Ig samlas in från många olika gårdar vilket gör den rik på flertalet antikroppar (immunoglobuliner) som bygger upp immunförsvaret från start och ger kalven/fölet/lammet ett viktigt skydd mot infektioner.Antikroppar är stora proteinmolekyler som ska tas upp genom tarmväggen. Tarmväggen är endast genomsläpplig för antikroppar under en begränsad tid efter födseln. Ju tidigare efter födseln kalven/fölet/lammet får råmjölk desto större andel antikroppar kan tas upp.

Sammansättning

Råmjölkspulver, dextros, probiotika (technospore)

Analytiska beståndsdelar

Råprotein56,5 %Proteinbaserad immunoglobulinkoncentration39 %
Antikroppar (immunoglobuliner)22 %Råaska7,1 %
Råfiber0,3 %Råfett2,0 %
Natrium0,4 %

Tillsatser per kg

Tillsatser per liter

Generellt näringsinnehåll (per kg)

Utfodringsrekommendation

Kalv*
Som ersättning för råmjölk:
2 x 360 gram. (En kalv behöver 2 påsar á 360 gram)
Blanda 360 gram med ca 1600 ml mjölk eller vatten (42-45°C) utfodringstemperatur 37-39 °C.
Ge första dosen så snabbt som möjligt efter födseln och den andra dosen inom 6 timmar efter födseln.

Som komplement till råmjölk:
Om råmjölken är av undermålig kvalitet (Brix under 18 %). Råmjölken bör ha ett Brix-värde på 22 % eller mer.
Blandas med råmjölk från modern. 60 gram motsvarar förbättring av en brix (om råmjölkens kvalitet är testad)
60-180 gram (om råmjölkens kvalitet inte är testad och beroende av djurgruppens hälsostatus)

* För allmänt immunitetsstöd kan produkten ges blandad i den dagliga ransonenunder ytterligare 10 dagari en dos av 5-10 gram per djur och dag.

Föl
Som ersättning för råmjölk:
4×180 gram (Ett föl behöver 2 påsar á 360 gram)
Blanda 180 gram Colo-Ig med ca 800 gram varm mjölk eller vatten (42-45°C).

Som komplement till råmjölk:
För att förbättra kvaliteten på stoets råmjölk (t.ex. om mjölken tappas ur för tidigt) och skydda immunförsvaret kan det naturliga intaget kompletteras med 90 gram (180 ml vatten) till 180 gram (800 ml vatten) Coli-Ig.

I båda fallen tillförs mellan 250 ml och max 500 ml av den beredda lösningen per timma. Utfodringstemperaturen bör vara ca 40°C. Värm lösningen i vattenbad om den är för kall.

Lamm/Killing
Som ersättning för råmjölk:
3×40 gram (en påse på 360 gram räcker till 3 lamm)
Blanda 40 gram Colo-Ig med 160 ml vatten (42-45°C). Ge den första dosen Colo-Ig så snart som möjligt efter födseln och den andra och tredje dosen med 3-6 timmars mellanrum.

Som komplement till råmjölk:
För att förbättra kvaliteten på moderns mjölk, 10 till 30 gram Colo-Ig blandas i 40 ml till 120 ml varmt vatten (42-45°C).

Du kanske också gillar...